Tijd om op te laden

Tijd om op te laden

Geniet je ook zo van dit prachtige begin van de zomer? Het zonnetje en de warmte geven mij altijd een heerlijk vakantiegevoel. Over vakantie gesproken, ik hoop dat je hele leuke plannen hebt voor de zomervakantie!

De zomer voor rust en bezinning

Voor mij is de zomervakantie, naast Kerst, ook een periode van bezinning. Ik ga zelf altijd buiten de schoolvakanties op vakantie. Toch zijn juli & augustus voor mij de ideale maanden om me te bezinnen, omdat het dan wat rustiger is. Veel van mijn cliënten zijn dan op vakantie. Ik ga dan bijvoorbeeld heerlijk een paar dagen in een huisje in het bos zitten. De natuur geeft mij veel stilte en rust waardoor er veel inspiratie ontstaat. Tijdens deze dagen heb ik geen enkele verwachting en hoef en moet ik helemaal niets. Iedere keer ben ik dan weer verbaasd hoe vanuit deze rust en stilte de beste ideeën ontstaan. Ik voel me dan heel erg verbonden met mijn kern, met mijn ‘innerlijk weten’ en daardoor ontstaat er een flow van creativiteit en productiviteit. Herken je dat? Als je ideeën afdwingt, erop gaat broeden en “het moet”, dan ontstaat er niets. Maar als je totale vrijheid ervaart ontstaan creativiteit en ideeën vanzelf en komen de mooiste dingen tot stand.

Tot de kern komen

Vragen die ik mezelf dan stel zijn bijvoorbeeld:

 • Hoe gaat het met mij? (relatie, gezondheid, werk, vriendschap, familie etc.)
 • Werk ik nog vanuit mijn kracht en mijn passie?
 • Wat gaat goed en wat kan beter?
 • Is mijn balans nog optimaal?
 • Wil ik dezelfde diensten blijven aanbieden, of wil ik diensten toevoegen/wijzigen?
 • Wat kan ik doen om nog meer vanuit vrijheid te leven?
 • Welke wensen/ontwikkelingen zie ik bij mijn cliënten? Kan en wil ik mijn diensten hierop aanpassen?

Zo kreeg ik van meerdere cliënten de feedback dat ze wel zouden willen wandelen tijdens coaching. En andere cliënten gaven aan dat ze hun partner hetzelfde zelfinzicht toewensen als zij gedurende het traject kregen. Dat zou volgens hen namelijk een fantastische verdieping zijn in de relatie, omdat er dan op een dieper niveau met elkaar gecommuniceerd wordt. Dit zijn dan ook zaken die ik gedurende deze bezinningsdagen ga ‘doorvoelen’, waardoor ik te weten kom of ik het verder wil ontwikkelen, als dienst wil aanbieden of wil integreren in de huidige programma’s.

 

‘Uit rust en bezinning volgt inspiratie’

 

Wil jij je ook bezinnen deze zomer, dan kun je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Hoe gaat het met mij, hoe voel ik mij van binnen?
 • Hoe vind ik dat het allemaal gaat? (liefde, gezin, gezondheid, werk, vriendschap, familie etc.)
 • Wat zou ik anders willen? Wat staat mij in de weg?
 • Hoe zou mijn ideale leven eruitzien? Hoe zou ik mij dan voelen?
 • Welke acties kan ik nemen?
 • Als er obstakels of blokkades zijn, hoe kan ik deze wegnemen en wat heb ik daarvoor nodig?
 • Wat zou het mij opleveren als ik ondanks de beren op de weg toch mijn hart volg? Hoe ziet mijn leven er dan uit?
 • Kan ik het vertrouwen voelen van binnen en voor mijn doel gaan?

Omarm deze gedachten en neem de ruimte en tijd om er in alle rust en vrijheid over na te denken. Zo kom je tot nieuwe inzichten en wellicht geeft het je aanleiding om er bij mij - na de zomerperiode – op terug te komen. Neem contact met me op voor een gratis strategiegesprek en dan praten we verder. 

Ik las voor de komende maanden even een pauze in voor het schrijven van mijn blogs. Ik wens jou een verfrissende sprankelende zomer toe met heel veel mooie nieuwe inzichten! Geniet ervan en heel graag tot ziens in september!

Liefs,

Simone

 

1000 Resterende tekens


Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.

Ok